Pijn en Noodgevallen

Uitgeslagen tand (sport, ongeval)
Afgebroken tand (sport, ongeval)
Nabloeding (na het trekken van een tand of kies, of na een chirurgische ingreep)

U dient direct de tandarts of kaakchirurg te bellen. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk (binnen een half uur) bij de tandarts of kaakchirurg bent.
Na praktijkuren kunt u altijd het tandartsbemiddelingsbureau bellen, zij zijn altijd bereikbaar.
Tandartsbemiddelingsbureau: 020-3034500

Let op! Gebruik geen aspirine, chefarine 4, Ascal of een dergelijke (met ascorbinezuur) pijnstiller, want deze veroorzaken nabloedingen.

Neem bij voorkeur een natuurlijke pijnstiller zoals Ozone gel. Deze gel is alleen via de praktijk te verkrijgen, de complete productenlijn vind u hier www.bluemcare.com. Andere natuurlijke pijnstillers zijn Kamillosan, zoutwater spoelingen of koude kompressen. In geval van erge pijn kunt u paracetamol of, bij heftigere pijnklachten, ibuprofen gebruiken.

In geval van een losgeslagen tand: stop de tand terug in de mond op de plek waar deze vandaan kwam (maakt niet uit of u deze zelfs omgekeerd terugstopt!) Veeg de tand niet schoon en doe de tand absoluut niet in bleekwater of melk. Het enige acceptabele om de tand schoon te maken is deze af te likken, andere vloeistoffen dan speeksel kunnen het oppervlak van de tand permanent beschadigen.

Bij minder urgente noodgevallen 
zoals een dikke wang, dikke kaak of kiespijn belt u zo snel mogelijk de tandarts. Neem indien mogelijk een natuurlijke pijnstiller zoals hierboven omschreven.

 

In geval van een geschil
De meeste patiënten zijn tevreden over hun tandarts. Toch kan het een keer voorkomen dat u vindt dat de tandarts u verkeerd of onzorgvuldig heeft geïnformeerd of behandeld. Het is belangrijk dat u iets met die onvrede doet.
Vraag altijd eerst een bespreekafspraak aan. Hierbij kunt u met de tandarts uw onvrede bespreken en wellicht samen tot een oplossing komen.

Als dat niet het geval is, dan kunt u zich wenden tot de geschillencommissie. Voor Beekmans Tandartsen is dat de KOM: Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies?

Neem contact op

Would you like more information or personal advice?

Contact us
Beekmans Dental Practice