Zwarte lijst of witte lijst?

De zwarte lijst doet de tandartswereld schudden, want waar is deze nu op gebaseerd? Deze ‘zwarte’ lijst is niets anders dan het creëren van ‘nieuws’ zonder dat er hierbij nagedacht is over de kwaliteit van tandheelkundige diensten.
Er is zelfs grote kans dat de tandartsen die nu op de ‘zwarte’ lijst staan eigenlijk aangeven dat ze kwaliteit bieden, vandaar ‘witte’ lijst. Tandartsen zijn fatsoenlijke en bekwame mensen, die niet voor ’n habbekrats een kwalitatief goed product kunnen leveren.

Keuzes maken
Als je een keuze maakt welk product je wil aanschaffen, gaat dit meestal gepaard met het kort onderzoeken van wat er beschikbaar is op de markt. Vervolgens kijk je naar de verschillen in kwaliteit en wat je hiervoor betaalt. Op basis daarvan maak je een beslissing wat je aanschaft.

Vakmanschap
Een ‘zwarte’ lijst puur op tarieven laat totaal buiten schot dat er verschil is in kwaliteit van de tandheelkundige behandelingen. De ene ‘inlay’ is tenslotte de andere niet.

Een enkelvoudig implantaat in een gebit plaatsen waarin alle tanden behouden zijn, vergt nu eenmaal precisie en vakmanschap. Zeker als je hierbij de levensduur van de ‘inlay’ in gedachten houdt. Een ‘inlay’ die met vakkundigheid en precisie is geplaatst, houdt het nu eenmaal langer vol. En dat scheelt U op de langere termijn weer kosten, laat staan als we het gaan hebben over pijnklachten!

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies?

Neem contact op

Would you like more information or personal advice?

Contact us
Beekmans Dental Practice